Monday, 21 January 2013

Legoland Malaysia Trip : 18 Jan 2013

Hari terakhir di negeri Johor Darul Takzim ini kami khaskan untuk berhibur bersama keluarga di Legoland, Nusajaya, Johor, Malaysia!!!!
 



Berhibur bersama keluargakan amat banyak faedahnya..family bonding, learning session..ehhh macam terasa plak..ehemmm..

walaupun abang Arash terpaksa tidak menghadirkan diri ke sekolah selama 2 hari nie..tapi tetap dia belajar banyakkk..siap pergi driving school...boating school..macam2 school lagi la..huhu (mintak maaf ustaz..kantoi anak ponteng sekolah..hihi :)





just print out ur online ticket..there u go!


Kami beli ticket online..Promo 20% off on 7-days advance payment tickets klik di sini, www.legoland.com.my.  Lebih murah n jimat masa..tak perlu beratur pulak nak beli ticket masuk. Klau anak2 belum bersekolah..silalah elakkan school holiday or public holiday..ini dapat mengurangkan waktu menunggu untuk setiap game.
 
Ingat! Anda bertarung dengan masa dan cuaca di sini! Especially yang bawak anak kecik..kalu dah tido atau meragam..smua pun tak boleh main. Amik map dan rancang perjalanan anda.. showtime for 4D Show..lunch di mana..baby room..surau.. jauh tue nak patah balik :)
 
 

Perancangan rapi amat penting jika anda2 berhajat membawa anak2 kecil ke taman seluas ini yer tuan puan. Be realistic. Khaskan satu hari hanya di sini klau anda datang dari negeri luar. Terlalu banyak games yang anda boleh pilih..klau nak abiskan smua kena mula dari bukak pukul 10am-6ptg.

 
Smua facilities tiptop..babyroom yang serba lengkap..microwave n kelengkapan basuh membasuh..sangat luas..so mommies ..no worries ok. Nak solat??? SURAU dia besar..jangan risau..bersih..staff yang sangat ramah tamah, lots of interesting games, 4D shows (tempat berehat seketika jika cuaca terlalu panas atau hari hujan..hihi )
 

 

 

Cuma satu jer..anda perlu pkai sunblock banyak2..masa kami pergi cuaca memang sangat cantik. 10.30am..budak2 dah tak boleh bukak mata nak snap gambar..silau..n hangatttt!! wear ur sunglass n hat! botol air jangan lupa..tak cukup beli air mineral topup..tak pun dalam babyroom pun ada disediakan.

Stoller jangan lupa! kami bawak satu jer untuk adek Amani..sebab dari parking Gate3 di Medini Mall ke Legoland amik masa 15 minit berjalan..Masa pergi mungkin masih bertenaga..masa balik?
dah seret kaki ;)


stroller nie kami pinjam.. options 1 seat or 2 seat. bagus juga tak bawakkan abang arash stroller..mau jeles klau adek tak dapat duduk sesama..simply love the design n colours.. ceria!

Survenior shops pun banyak, cafe, restaurant, snack kiosk pun ada merata2..




 





 
enough about facilities.
 
Let's the GAME begin!!!
 
@ Nissan Driving School
 
Simply send ur kids 3 years and above to the staff and they handle the rest :)
 
 
Interview and briefing session :)

Abang Arash pass with flying colours..Yeay!!!
 

Adik Amani..kaki tak sampai nak tekan pedal..nasib baik abang nie sporting layan jer.. :)
 
FUN. Done. Next.

 
 
Boating School!!!
panas2 nie main bot..percik2 air..FRESH!
MUST TRY !!!
 
 
Kids below 4 years old need wear this life jacket. yang lain tak payah..ala cetek sangat pun kalau terbalik pun..hihi
 



 
 
bila naik bot pun tak bergoyang..sebab ade rail dia..mommies wif babies jangan risau ok :)


 
 
 




 
BEST. Recommended. Must try.
 
NEXT.
 
 
Legoland Express @ 11.30am.. wohooo..cari tempat berteduh :)

 
 
 

Yang best sangat bila pergi waktu weekday nie..orang tak ramai..tak perlu beratur lama.. biasanyer sampai jer game station trus giliran kita..Alhamdulillah :)

 
ok. muka sudah berminyak boleh goreng telur :)
please do re-apply the sunblock..especially for kids.. Alhamdulillah we survived with no bad sunburn. itam sikit tue adatla..dah memang itam pun :)


 
 
view of Miniland

 
 
 
 
 

sape tak suker naik train kan..pusing2..tengok pemandangan..berteduh pulak..angin sepoi2.. letih nak jalan tengok satu2 taman2 legoland nie.. letih pulak mikir nak tampal2 satu2 lego tue iyer tak.. sampai jadi replica kl kan :)
 
NEXT.
 
 
 
Jom layanzz.. nak naik rollercoaster dengan Amani..tak boleh.. layanz Kids game nie..hihi..pening kepala dibuatnya..pusing..pusing.. :)
 
Layanz video @ Airport :)
 
 
 
 

 
 

Next.
 
Land of Adventure
 
 

 
@ Lost Kingdom
Get ready to play an adventure hero in this laser-blasting hunt for lost treasure.
Minimum size: 80 cm (Below 120 cm if accompanied by an adult)
Minimum age: 3 years

 
Owh..kitorang sampai main masuk jer..rupanya ala2 rumah hantu..kita kena tembak dia dengan laser...abis adek Amani menggigil ketakutan.. drama sekejap.. Abang Arash pun nangis jugak..meleleh airmata..hihi..
cik mummy main celupppp..baaaa..;)
 
Layan..

Gambar nie untuk dibeli yer..tapi tuan badan amik barang jatuh pulak.. kiki ;)
 
 
 
 
 
 
Owhhh..matahari sudah tegak atas kepala 12.30pm.. kami berlari ke
Lego Studios 4D
 
 
Theatre with a variety of appealing shows. Enjoy the adventure of fascinating 4D features.
Show
Day
Show Duration
The Racers
Monday - Sunday
25mins
Clutch Power
Monday - Sunday
25mins
Spell Breakers
Monday - Sunday
25mins
Disclaimer:
"Please note that showtimes are subject to change or cancellation without notice."
 
 
 

Ingat nak back-2-back tgk 4D show lain..tak jadi pulaks.. nanti tertido pulak budak2 nie kena aircon
 
 
Jom teruskan berjalan lagi..
 

 
 
Kids Power Tower
Sila guna tenaga anda untuk tarik badan ke atas dengan tali ok..hoho..
 
 
 
Next
 
LEGO Kingdom.
 
 

 
 
 
Sape nak beli barang2 ala2 prince princess sila beli di sini ok. tempat lain takde..klau tak korang kena patah balik..jauh tue..paling hujung sekali..
 
 
 
 
 
 
Finally we decided to lunch here @ Knight Feast.
 
 
  
berteduh. isi perut @ 1.30pm

 
Set chicken sausage + iced lemon tea @RM19.90
Set grilled chicken leg + iced lemon tea @RM19.90 (sedap oo..juicy..gambo takde..dah hadap smua pun tak ingat..)
 
 
cutekan signboard restroom nie..miahaha..;)
 

 
sape nak naik????
 
 
Next.
LEGO TECHNIC
 
 
 
Aquazone Wave Racer
A thrilling wave surf where those watching trigger the water bombs.
Minimum size: 100 cm (Below 120 cm if accompanied by an adult)
Minimum age: 5 years (6 years if accompanied by an adult)
 
 
 
Next
The Forestmen's Hideout
 
 
Next
The Tower
macam naik Menara Tamingsari kat Melaka jer hari tue..;)
 
 
 
Next
Robot Kitchen
Jom minum!
 
 
 
Comel tau kichen robot nie. kalau nampak lego2 maskot nie..berdiri dekat dengan dia..ker sentuh dia..dia ada sensor nanti dia idupla..
hihi..yang nie dia buat belly dance..masak ayam dalam oven tue :)
 
 
 
:)
 
;)
 
 
 
:)
 
 
yang nie pulaks..klau kita duduk sebelah dia..dengar bunyi dengkur dia.atau orang jawa cakap ngorokk ;)
CUTE!
 
Me with my younger sis, Cik Anis n Mr Legoman :)
 
 
eehheehh..papa pun nak jugak :)
 
Sebelum balik..abang Arash sempat lagi pergi main kat Nissan Driving School lagi sekali :)
 
 
 
 
puas hati!
 
bergambar lagi sebelum balik @3pm..hoho..

 
See u next time LEGOLAND MALAYSIA!!!
ALHAMDULILLAH
 
kami ber RnR di Pagoh..sempat mandikan Amani, Solat Zohor n Asar jamak n qasar takhir @4.45pm.. minum petang
 
Sempat menyinggah beli stok baby fish untuk hidupan aquarium kami yang sudah 2 hari tak makan..;)
 
singgah beli donut super sedap @ Dondai Bakery Bukit Jelutung..
 
Sampai rumah tepat azan Maghrib berkumandang..
 
:) :) :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4 comments:

  1. memang best wardah..anak-anak la yang excited..mama dia tumpang sekali :) wokeh2 nanti kiter berblogwalking ;)

    ReplyDelete
  2. laaa..tak tau pun best betul..mcm2 ada..nk lunch dlm tu pun boleh rupanya!!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. okla..ikin, must try..jangan risau pasal facilities smua ada..baby room pun sangat luas.. cuma cuaca agak panas.. bawak2 baby fan..sunblock..topi. nak makan jangan risau macam2 ada..

      ini pun separuh jer kot kitorang cuba..dah tak larat..seret kaki dah..;)

      Delete